MUĞLA / MİLAS - Ağaçlıhöyük Ertuğrul Menteşe Ortaokulu

TARİHÇE

Okulumuz 1932 yılında, şu anda ek hizmet binası olarak kullanılan binada Ağaçlıhöyük İlkokulu adı altında eğitime başlamıştır.

Bina, ilk olarak 2 derslik ve lojman şeklinde kullanılmıştır. 1953 yılında restorasyon geçirmiş, günümüzde de kullanıldığı şekilde 3 derslik, 1 öğretmen odası olarak tanzim edilmiştir.

1974 yılında; şu anda sağlık evi olarak kullanılan 2 derslikli ek bina yapılmıştır. 8 yıllık eğitime geçildiğinde ise köyün kendi imkanlarıyla 3 derslikli baraka şeklinde bir ek bina daha yapılmıştır. Son yapılan bina, günümüzde yemekhane ve depo olarak kullanılmaktadır.

2001 yılında; hayır sever vatandaşlarımızdan Ali Osman MENTEŞE 5000 metrekaresi okul arazisi olmak üzere çevre yolu bağlantılarıyla birlikte 7000 metrekarelik araziyi okul yapılması amacıyla bağışlamıştır. Okulumuza yeni yapılan 16 derslikli bina ile birlikte bir protokolle "Ağaçlıhöyük Ertuğrul Menteşe İlköğretim Okulu" adı verilmiştir. 2001 yılı kasım ayında tüm okul yeni binaya taşınmıştır.

2007 yaz tatili sırasında, harap duruma gelmiş ve terk edilmiş durumda bulunan eski okul binası ve baraka şeklindeki bina, yine hayırsever vatandaşımız Ali Osman MENTEŞE tarafından bakım ve onarımı yaptırılmıştır. 1. ve 2. sınıflar ek hizmet binasına taşınmıştır.

a) Mevcut Alanların Tanımı

Okulumuz 2 hizmet binasından mevcut olup, Bilgi Teknolojileri Sınıfı, Kütüphane ve Fen laboratuvarı mevcuttur.

b) Hizmet Alanı

Ağaçlıhöyük Köyü´nde kurulu olup, çevre köylerden gelen öğrencilerle ilköğretim hizmeti veriyoruz.

d) Okulun Başarılı Olduğu Alanlar

Spor ve kültürel faaliyetlerdir. Spor olarak özellikle satranç dalında ilçemizde söz sahibi bir okul durumundayız.

Yayın: 09.03.2014 - Güncelleme: 22.02.2024 13:06 - Görüntülenme: 1361