T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MİLAS - Ağaçlıhöyük Ertuğrul Menteşe Ortaokulu

OKULUMUZDA DEPREM TATBİKATI YAPILDI.

       Dünyanın oluşumundan beri depremlerin ardışıklı olarak oluştuğu ve sonucunda da milyonlarca insanın ve barınakların yok olduğu bilinmektedir.

       Yurdumuz dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır.

        Türkiye’nin yakın tarihinde defalarca şahit olduğu deprem felaketleri; 1-7 mart tarihleri arasının ‘Deprem Haftası” olarak kabul edilmesine vesile olmuştur. Deprem haftası olarak kabul edilen bu zaman diliminde ‘depreme karşı hazırlıklı olunmasının sağlanması, depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin’ yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. 

       Bu kapsamda okulumuzda; deprem haftası süresince Afete Hazırlık Kulübü öğretmenleri tarafından tüm öğrencilere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmış, ardından okulumuzun tüm öğretmen ve öğrencilerinin katılımı ile sabah saatlerinde deprem tatbikatı yapılmıştır.

Siren sesinin duyulması ile birlikte tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz “çök-kapan-tutun” uygulanmasında bulunmuş, siren sesinin kesilmesi ile binanın tahliyesi yapılmış ve herkesin toplanma alanında buluşması sağlanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 09:07 - Görüntülenme: 37
  Beğen | 1  kişi beğendi